Show me how to post my homework

Just do my homework!

  • HTML tags will be transformed to conform to HTML standards.
  • Add rel="nofollow" to external links
Tutorial
Submitted by glangsing on Fri, 2013-08-02 02:51
due on Tue, 2013-08-06 02:49
answered 1 time(s)
glangsing is willing to pay $50.00
glangsing bought 83 out of 708 answered question(s)
More questions like this
MM250 Unit 5 Assig

Unit 5: Mathematical Recursion - Assignment

Unit 5: Mathematical Recursion - Assignment

 

Total points for Assignment:  35 points.

Assignments must be submitted as a Microsoft Word document and uploaded to the Dropbox for Unit 5.

All Assignments are due by Tuesday at 11:59 PM ET of the assigned Unit.

NOTE: Assignment problems should not be posted to the Discussion threads. Questions on the Assignment problems should be addressed to the instructor by sending an email or by attending office hours.

You must show your work on all problems.  If a problem is worth 2 points and you only show the answer, then you will receive only 1 point credit.   If you use a calculator or online website, give the source and tell me exactly what you provided as input.   For example, if you used Excel to compute 16 * 16, state “I typed =16*16 into Excel and got 256.   You may type your answer right into this document. 

 

Part I.   Basic Computations

1.         According to the National Education Association[1], the average classroom teacher in the US earned $43,837 in annual salary for the 1999-2000 school year.   

 

a.  If the teachers receive an average salary increase of $1096, write out the first 6 terms of the sequence formed by the average salaries starting with the 1999-2000 school year.   Explain how you got your answer.  (1 point)

 

Answer:    

Explanation:

 

b.   Write the general form for the sequence.   (1 point)

 

Answer:    

Explanation: 

 

c.   Write the recursive formula for an.  (1 point)

 

Answer:    

Explanation: 

 

2.         In 1965, Gordon Moore, the cofounder of Intel, predicted that the number of transistors that could be designed into an integrated circuit would double every two years[2].  This result is known as Moore’s Law.     

 

a.   Complete the following table, showing the number of transisters per circuit for the indicated years. 

(1 point)

                       

Year

Number of Transistors

1972

2500

1974

 

1976

 

1978

 

1980

 

1982

 

1984

 

1986

 

1988

 

1990

 

 

b.         Express this sequence using a recursive formula in which we can express any term an in terms of the term an-2 (the term 2 years prior).  [Hint:  Remember that n represents the number of years since 1970, since n = 2 represents the year 1972.  ]  (1 point)

 

Answer: 

Explanation: 

 

 

c.         According to Intel, the Pentium 4 processor circuit, released in the year 2000, is designed using 42,000,000 transistors.    According to your calculations, is this circuit consistent with Moore’s Law?  Explain your answer.  (1 point)

 

Answer: 

Explanation: 

 

3.         Expand the following summation, then evaluate.  In your explanation, describe the steps involved in arriving at your answer.  (5 points)

 

 

Answer: 

Explanation: 

 

4.         The sequence formed by the Lucas numbers is as follows:   .  Using proper terminology as you learned in this unit, compare and contrast the Lucas sequence with the famous Fibonacci sequence by naming at least one similar property and one contrasting property.   (4 points)

 

Answer:  

 

 

Part II.  Case Study                                    The Mystery of the Missing Coulomb

 

This week Patty Madeye is going to be investigating the theft of a rare Orange Tiger Coulomb (shown at the right), which is owned by Madame Levare, who lives in West Floflux.    

 

Since the jewels are quite valuable, Madam Levare stores them in the vault at the jeweler’s store, West FloFlux GemStone in downtown West FloFlux.    Only certain lockboxes in the vault were touched – it seems that the thief knew exactly what he was looking for.     

 

 

Task #1 – Patty’s first task is to determine the value of the jewels.  She talks to the jeweler who created them and he estimates the value of the jewels in 1985 (when they were purchased) at $65,000.  The value is thought to increase (appreciate) by $1500 per year.  If this is true, how much would the jewels be worth in 2010? Explain how you arrived at your answer.  (4 points)

 

Answer:  

Explanation: 

 

Task #2 -  Patty talks to the jeweler and discovers that he remembers the 4-digit combination to the main vault in the store by writing it down in summation form.  Here’s what he wrote:

 

 

 

The combination is written in summation form, but some of the notation is cut off from where the paper is ripped.  You’ll need to figure out the full equation so that Patty can get into the vault to investigate. (4 points)

 

Answer:          

Explanation:   

 

Task #3 -  Patty notices a pattern in the numbers of the lockboxes that were touched during the robbery  and says that she thinks that it’s a mathematical sequence.    The sequence is { 8, 15, 22, 29,  …}.  Determine whether this is a sequence (as far as you can tell)  and what type (arithmetic or geometric) it is.    Justify your answer by stating the general term for the sequence.  Assuming Patty is correct, can you identify two other lockboxes that might have been emptied using this sequence? (4 points)

 

Answer: 

Explanation: 

 

Task #4  (8 points) – Patty asks you to find out more information about the Fibonacci sequence as background for this week’s episode.  Do some research on the Fibonacci numbers by consulting the Kaplan Library or the internet.  Find two facts or interesting properties about this fascinating topic and write a 1 page essay describing what you have found.  Possible approaches include:

 

-          The origin of the Fibonacci sequence?

-          What is the connection between the Fibonacci sequence and the golden ratio?

-          Does the “golden string” ever repeat?

 

Answer: 

 

Essay Requirements

-          Write your essay in this document – do not save it in a separate file.

-          Your answer should be between 400-500 words (about 1 page of double-spaced text)

-          You must cite all sources (book, website, periodical) using APA format, however do not use unreliable sources such as Wikipedia, and Yahoo! Answers.

Answer
Submitted by glangsing on Fri, 2013-08-02 02:52
teacher rated 13 times
2.69231
purchased one time
price: $50.00

Unit 5 Mathematical Recursion - Assignment

body preview (0 words)

file1.doc preview (2368 words)

xxxx 5: xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x Assignment

Total xxxxxx for xxxxxxxxxxx 35 xxxxxxx �

xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx and xxxxxxxx to the Dropbox for xxxx 5. xxxxxx Assignments xxx due xx Tuesday xx 11:59 xx xx of the assigned xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx posted to the Discussion xxxxxxxx xxxxxxxxx xx the xxxxxxxxxx problems should be addressed to xxx instructor by sending xx email xx xx attending office xxxxxxx

xxx must show xxxx xxxx xx xxx problems. If a problem xx xxxxx 2 xxxxxx and xxx only xxxx xxx xxxxxxx then you xxxx xxxxxxx only x xxxxx xxxxxxx If you xxx a calculator or online website, give the source and tell xx exactly xxxx you xxxxxxxx xx input. For example, xx you xxxx xxxxx to compute xx x xxx xxxxx “I typed xxxxxx into xxxxx and got xxxx You xxx type xxxx answer xxxxx into xxxx document.

xxxxxxx xx xxxxx Computations�

xxxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx Education xxxxxxxxxxxxxxx the xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx

- - - more text follows - - -


Buy this answer

Try it before you buy it
Check plagiarism for $2.00